Pienet mustakantiset ystäväni

Alun perin sain ensimmäisen Moleskine-muistikirjani lahjaksi vuonna 2002 Also Starring -tuotantoyhtiöltä, jonka kanssa olin muistaakseni tehnyt jotain yhteistyötä mainosfilmien saralla työskennellessäni BBDO:lla Helsingissä. Olin pari vuotta aiemmin aloittanut säännöllisen päiväkirjan pitämisen, tai miksi tuollaista sekavien henkilökohtaisten muistiinpanojen tekemistä nyt haluaakaan kutsua, ja Moleskine osoittautui oitis sopivan kokoiseksi siihen tarkoitukseen.

En raaskinut haaskata Moleskinen sivuja juurikaan palaverimuistiinpanoihin tai markkinointi-ideoiden luonnosteluun, vaan se oli alusta asti ennen kaikkea päiväkirja-, terapia- ja proosakäyttöön. Silloin kun vielä piirsin sarjakuvia, myös monet strippi-ideat syntyivät aina mukana olevaan mustakantiseen muistikirjaan, samoin kun monet ikuisesti toteutumattomat aihiot novelleiksi, pakinoiksi tai laululyriikoiksi.

Sittemmin mustakantisia pikku kirjoja on kertynyt jo kohtuullisen mittava pino. Välillä on ollut kausia, jolloin yksi kirja on riittänyt pariksi vuodeksi, toisinaan taas 0,3 mm kuitukärkikynät ovat sauhunneet niin kovaa, että uusia kirjoja on pitänyt ostaa varmuuden vuoksi useampia kerralla. (Kynistä ja niiden teknisistä ominaisuuksista kirjoitan varmasti oman bloggauksen jossain vaiheessa!)

Moleskine kulkee aina mukana repussa tai povitaskussa ja olen kirjoittanut siihen mm. metsässä, bussissa, junassa, lentokoneessa, sängyssä, sairaalassa, pururadalla ja saunassa. Tällä hetkellä on menossa jo 27. muistikirja, ja vaikka yhä suurempi osa ideoista menee nykyisin suoraan iPhonen muistioon ja siirtyy sieltä näppärästi suoraan tietokoneen syövereihin ilman perinteistä puhtaaksikirjoitusvaihetta, en aio luopua mustakantisesta ystävästäni niin kauan kuin kynä pysyy kädessä. Ja sitten kun ei enää pysy, ajattelin lukea koko kirjoittamani tuotannon läpi hyvän bitterin ääressä partaani naureskellen.

Image

Kuvassa koko tähänastinen muistikirjasto. Uusimman eli kulloinkin käytössä olevan tunnistaa siihen kätevästi kytkeytyvästä kynästä.

2 kommenttia

  1. Jari Mäkinen · · Vastaus

    Komea pino! Grimbergin Kansojen historiassa osia on vain 25. Oikealta ohi.

    1. Kiitos Jari kommentista, näin pienellä viiveellä. Tämä wordpressiin totuttelu on vielä kesken (mustakantisten käyttöliittymä on paremmin hansikkaassa..) ja osa kommenteista jäi jotenkin katveeseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: